2017-08-25 | Nu har vi färdigställt det ettåriga renoveringsprojektet på Framnäsbacken

För ca ett år sedan fick Tresson förtroendet som totalentreprenör att genomföra yttre renovering på fastigheten tillhörande brf Arkitekten 2.  Sedan dess har Tresson således fört oväsen, varit i vägen och dammat ner på adressen Framnäsbacken 14-16 i Solna. Nu har vi städat upp efter oss, packat ihop våra verktyg och lägger renoveringen i vår minnesbank.

Anders Jansson Gillström, arbetschef bygg, säger att god kommunikation har genomsyrat projektet.

– Bland det viktigaste i ett stort projekt där många åtgärder och olika hantverkare krävs, är en bra relation med beställaren och de boende, säger Anders. Man måste också hålla i åtanke att en fasadrenovering är oerhört påfrestande för de kvarboende och där måste vi alltid förhålla oss ödmjuka. Men det har inte varit några problem när det gäller brf Arkitekten där de boende varit hjälpsamma och förstående inför t.ex. fönsterbytet när vi är inne i lägenheten, avslutar Anders.

Projektet innebar i sin helhet fönsterbyte, omläggning av tak (sanering av eternit) och ett ROT-system på fasaden bestående av rivputs. Dessutom byttes plåten i balkongfronterna och garageportarna renoverades.

Resultatet? Kika på våra före- och efterbilder nedan och avgör själv.