Fredrik Stenberg tar efter sommaren över rollen som vd efter Bertil Andersson.

– Det är med mycket energi och samtidigt ödmjukhet jag tar mig an uppgiften som vd för Tresson, säger Fredrik Stenberg. – Jag har en del att lära om branschen men ser det som en fördel att jag inte är styrd av tidigare föreställningar och kultur. Samtidigt ger det mig också möjlighet att kunna renodla min ledarroll.

Fredrik Stenberg innehar idag flera externa vd-roller, bland annat på Iris Förvaltning där han ingått i den verkställande ledningen sedan 2013.  Han har dock befunnit sig i bolagsgruppen sedan 2003 och kortfattat har han, förutom vd-rollen, arbetat med IT- fastighets- och managementfrågor. Fredrik har dessutom en Magisterexamen i Systemvetenskap vilket adderar ytterligare nytta för företaget.

– Vi vill ständigt utvecklas och röra oss framåt i takt med våra kunder, säger Bertil Andersson, Tressons nuvarande vd tillika delägare, och därför tror jag att det är dags för mig att, efter 10 år, vända blicken utåt. Fredrik är en erfaren och mångsidig företagsledare som med sin breda erfarenhet kan leda företaget mot en starkare marknadsposition via bland annat digitalisering och effektivisering.

Fredrik börjar på Tresson efter sommaren, något han ser fram emot:

– Tressons medarbetare har tillsammans en fantastisk kunskap när det gäller yttre renovering av fastigheter. Det blir en dynamisk och framåtdrivande arbetsplats som, liksom branschen, kommer att vidareutvecklas och kompletteras på flera spännande sätt, säger Fredrik Stenberg. – Jag ser fram emot att börja på Tresson.

Fredrik, som är född och uppvuxen i Eskilstuna, bor numera i Huddinge med fru och två barn. Fotboll är och har alltid varit en stor del av Fredriks fritid, just nu fungerar han mest som chaufför till och från bollplanerna och som tränare till äldsta sonens fotbollslag.

– 10-åringarna får mig att ständigt rannsaka min ledarstil och det håller mig på tårna, avslutar Fredrik med glimten i ögat.

Bertil Andersson kommer efter Fredriks tillträde att fokusera på försäljning och marknad.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bertil Andersson, vd, 08-603 88 65 eller bertil.andersson@tresson.se